Puddingclub

We love sushi!

Geplaatst op

Sushi, we all love it! Dit Japanse … is haast niet meer weg te denken. En dat is dan ook zeker niet gek. Sushi is buiten de heerlijke smaak ook nog best wel gezond voor je. Dit komt doordat de meeste sushi verse vis bevatten met omega 3 vetzuren, vitamines A, D, B2 en nog meer mineralen en eiwitten die goed verteerbaar en gezond voor je zijn. Natuurlijk geldt hier wel de regel ‘met mate eten’. Net als veel andere voedingen heeft sushi ook minderen producten erin zitten, zoals rijst. Rijst bevat namelijk wel weer veel koolhydraten en suiker. Zo ook de saus. Als je sushi dus met mate eet en niet te veel saus erin toevoegt ben je gewoon gezond bezig! Maar hoe maak je dit lekkere goedje nou zelf? Wij hebben het voor je uitgezocht.  

Doe het zelf!

Wil jij een echte sushi chef worden en ben je benieuwd hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Dan hebben we hier wat tips en stappen hoe je de sushi helemaal zelf kunt maken. Hierbij is het handig om wel eerst een sushi pakket aan te schaffen. Hierbij zitten voornamelijk producten om je sushi te kunnen rollen. Nadat je dit bij de hand hebt kun je eindelijk beginnen:

  1. Begin met de rijst, dit is namelijk het belangrijkste werkje. Als je rijst niet goed op smaak is en het niet zacht genoeg gekookt is, valt je sushi uit elkaar en is het minder van smaak. Kook je rijst dan ook goed.
  2. Maak een dressing van 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel suiker en een beetje zout en voeg dit toe aan de rijst.
  3. Na ongeveer 18 minuten is de rijst klaar en kun je het laten afkoelen. Dek hierbij de rijst af met plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten.
  4. Snij je favorieten ingrediënten die je er in wilt hebben als vulling. Zoals zalm, tonijn of advocado.
  5. Leg een vel nori (droge zeewiervel) op de sushi mat en strijk de rijst gelijkmatig over het vel.
  6. Vervolgens kun je de vulling toevoegen en ook verdelen over de rijst.
  7. Nu kun je de sushi oprollen door de mat te gebruiken. Let op: het is belangrijk om je sushi strak op te rollen zodat de vulling er niet uit kan vallen. Snijd de rol in plakjes en voila! Je hebt je sushi gemaakt.

Geen keukenheld?

Mocht je dit teveel werk vinden of ben je gewoon niet zo’n keukenheld, maar heb je wel onwijs zin in sushi? Zeker na het lezen van deze blog snappen we dat maar al te goed. Daarom raden we je aan om de Sushi in nieuw vennep eens te proberen. Onwijs lekkere sushi waarbij je jouw meidenavond helemaal top kunt afmaken!

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de verschillende recepten waarmee je gemakkelijk een lekker dessert op tafel kan zetten. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ puddingclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden